IOVA


iova

Biografie

IOVA a început să facă muzică de la 11 ani, de când a luat primele lecții de pian și chitară. Doi ani mai târziu, a pus bazele unei trupe rock și a început să scrie și să compună. Odată intrată în lumea televiziunii, cu trupa de adolescenți, LaLa Band, IOVA s-a hotărât să se mute la București și să-și continue visul, acela de a face muzică.

Parcursul său muzical a început atunci când a trimis un demo cu muzica ei și a reușit să-l convingă pe Smiley. “IOVA este un artist complex, e un om preocupat permanent de procesul de creație. Când a venit la HaHaHa Production avea deja un portofoliu de piese scrise și compuse de ea. E un alt gen muzical, dar cred ca are multe de oferit ca artist”, mărturisește Smiley.

IOVA a lansat în 2018 prima piesă, Be like Water, o piesă electro pop compusă și produsă în studiourile HaHaHa Production. Single-ul a fost urmat de o serie de alte piese care s-au bucurat de succes pe radiourile din Romania si pe platformele digitale de distributia muzicala. Printre acestea se numara: “Down on my knees” featuring Paul Damixie, “North”, “Work it out”, ” Hit the gas”. In 2020, artistq a lansat mai multe single-uri. Primul dintre acestea a fost “Break the Law”, urmat de doua colaborari cu Paul Damixie (“Empty Room”) si Seredinschi (“Totul sau nimic”). Cel mai recent single se numeste ” Four Letters”.