Silviu Pașca


Biografie

Silviu Pașca este un artist cunoscut pe piața muzicală românească pentru vocea sa puternică, optimismul debordant și ușurința cu care abordează diferite genuri muzicale (hip-hop, R&B, pop sau pop-rock).

„Baiatu’ ala cu barba mare”, așa cum îl știu apropiații, și-a descoperit adevărata pasiune pentru muzică mergând alături de prietenii săi în cluburile de karaoke din Timișoara, unde urma cursurile Facultății de Construcții Civile. Muzica nu îi era străină, întrucât luase ore de pian timp de patru ani, dar nu o văzuse ca pe o opțiune de carieră.

Artistul și-a facut debutul pe scena din România în primul sezon al concursului “Românii au Talent”, unde a participat alături de o trupă acustică, proiectul numindu-se “Silviu Pașca & SuperFriends“. Notorietatea și-a câstigat-o, însă, în sezonul al doilea de la “Vocea României”, când a cucerit publicul și antrenorii cu prestațiile sale.

După terminarea competiției, Silviu a decis să își continue visul și cariera în muzică. A colaborat cu mai multe nume din industria muzicală, ca: The Marker, Bogdan Vlădău și Feli, fosta lui colegă de la “Vocea României” și a abordat diferite genuri muzicale, precum hip-hop, R&B, pop sau pop-rock. În 2013, a lansat alături de Feli: „Prima piatră”, un single născut în studiourile HaHaHa Production.

În paralel, a adunat o gașcă de instrumentiști foarte talentați și a pus bazele proiectului „The Guy”, o trupă de cover-uri, care s-a făcut remarcată prin forță, dezinvoltură și un repertoriu cu atitudine.

În 2014, a lansat single-ul „Crazy MTFKR”, la pachet cu un clip la fel de nebun și non-conformist, în regia lui Ionuț Trandafir.

În 2015, Silviu a revenit cu nu mai puțin de trei piese, demonstrându-și abilitatea extraordinară de a jongla cu stilurile muzicale. „Think About Us”, „Supererou” (feat. Cabron & Marius Pop) și „Vera” sunt cele trei piese ale artistului incluse pe compilația #maimusic.

E îndrăgostit de a lui „Vera” și de aceea s-a hotârât să devină un „Supererou”, pentru a-i aduce toată „Galaxia” la picioare. În paralel, Silviu Pașca este implicat într-un proiect de muzică electronică – Are You Anywhere – alături de care va lansa anul acesta un prim album numit „Recollection”.